Anti tekenbanden

Anti tekenband

Voor de meeste mensen is een tekenboor gewoon een teek op de huid, maar voor sommige mensen kan een tekenboor iets meer zijn dan dat. Een tekenboor is wanneer een teek zich vastzet op de huid en bloed begint te zuigen. De meest voorkomende teek die mensen kunnen boren is de hertenteek (ook wel zwartbenige teek genoemd). Andere teken die mensen kunnen vervelen zijn de Amerikaanse hondenteek en de Lone Star teek. Dit zijn maar een paar soorten, er zijn honderden soorten teken.

Soorten teken

Als mensen het over een teek hebben, bedoelen ze het deel van een teek dat zich vastgrijpt aan de huid als het op een persoon landt. De teek is het deel van de teek dat zich aan de huid vasthecht. Je kunt een goede en een slechte kietelaar van elkaar onderscheiden. Een goede teek is een glad deel van de teek, zodat geen zij- of afgeronde randen zich aan uw huid kunnen vasthechten. Een slechte teek kan ruwe randen hebben die een allergische reactie kunnen veroorzaken of zelfs snijwonden, met bloedingen tot gevolg.

Tekenboor

Wanneer u de honden bekijkt, kan het u opvallen dat sommige teken op de grond liggen, terwijl andere teken op de honden zitten. De teken bij de honden doen een tekenoefening. Wat is een teken dril? Dat is wanneer de teek zich vastklampt aan de hond en wacht tot de mens voorbij loopt. Als de mens dichtbij genoeg is, maakt de teek zich los van de hond en gaat op de mens af. Hoe voorkom je een tekenboorder?een Anti tekenband

Hoe voorkom je een tekenboorder?

Als je gaat wandelen of door het bos loopt, draag dan een lange broek en een shirt met lange mouwen en stop je broek in je sokken. Draag laarzen of schoenen met een rubberen onderkant. Draag lange sokken in je broek, zodat de teek geen grip op je kan krijgen. Draag een hoed, een zonnebril en een gezichtsmasker om uzelf tegen teken te beschermen. Loop indien mogelijk in het midden van paden, zodat u niet door kreupelhout of hoog gras loopt. Als u in het bos bent, houd dan uw ogen open voor tekenen van de teek. Als u een teek ziet, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Oefen het verwijderen van een teek totdat u het in uw slaap kunt. Als je de teek niet meteen kunt vinden, laat hem dan zitten en ga er later naar op zoek. Als u de teek meteen verwijdert, is de kans kleiner dat ze ziekteverwekkers overbrengt. Noteer waar je was toen je de teek zag. Als u zich kunt herinneren waar u was, of als u de plek hebt genoteerd, kunt u later teruggaan om te kijken of de teek daar nog zit.

Conclusie.

Teken horen bij het leven in het bos, en ze kunnen vervelend zijn, maar als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kan een tekenboorder vermeden worden. Denk eraan om een lange broek, een shirt met lange mouwen, sokken en laarzen te dragen als je in het bos bent. En kijk altijd uit naar tekenen van een teek. Deze voorzorgsmaatregelen zullen u helpen te beschermen tegen een tekenboorder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.