Hoe bouw je een mierenhotel?

Buy ants

Dierlijke lijm is veel meer dan een kunstmatige voedselvervanger voor insecten – het is werkelijk een wonderbaarlijk biologisch materiaal, dat kan worden gebruikt om ongelooflijke biologische vormen te produceren.

Het enige wat je nodig hebt voor het mierenhotel zijn eigenlijk alleen kruidnagels en zout. Bereid de container zoals hieronder afgebeeld met water, peper en kruidnagels. Laat het op een warme plek staan, ongeveer 30 graden Celsius, voor minstens 2 uur. Terwijl je wacht, observeer je de buy ants op hun behoeften en begin je met de volgende stappen. Sommige mieren zullen op het water beginnen te kruipen, dus dit is het moment om naar hun voedsel te zoeken. Op het moment dat het water weer begint te stromen, is het de juiste tijd om de sterke fundering te bouwen die ons in staat zal stellen het huis te voltooien. Pas op dat je de mierenkolonie niet aanraakt. Blijf ze observeren tot ze volledig omhuld zijn door het raamwerk.

Maak niet de fout en stop wat voedsel of iets anders in je mierenhotel! Helaas houden sommige mieren er niet van om aangeraakt te worden! Dan weer, sommige soorten (zelfs sommige schattigere) zijn zo geheimzinnig dat ze er niet van houden dat hun lichaam wordt aangeraakt: Als je ze de eer geeft om hun lichaam met je handen aan te raken, zullen veel van hen omvallen in een poging om weg te komen. Ze zitten niet te wachten op ongewenste aandacht en ze willen niet dat je ze aanraakt!

Voordat je de laatste zelfstandige steen gaat bouwen, moet je nog wat dichter bij de mieren komen. Kijk nu goed, volg de mieren en de bal mierenlijm tot hun lichamen weer 6 cm verder zijn, in dit geval, een andere stevige laag lijm – dit is de bouwsteen van een mierenhotel. Begin de bal lijm in kleine stukjes op te bouwen. Als de mieren vastlopen, leg je op een klein oppervlak meer stukjes lijm. Wanneer ze beginnen te kruipen, zullen de algemene omtrek en de lepelvorm gepland en op hun plaats gezet worden. Als de lijm begint te drogen, zorg er dan voor dat je het mierendorp niet meer aanraakt. Net voordat het helemaal droog wordt, is het raadzaam om het te verwijderen.

Om het maken van een mierenhotel in de keuken van de grond te krijgen, moeten we een experiment doen. Het is belangrijk om te zien hoe snel de mieren een ingesloten houten frame kunnen verplaatsen. Honingbijen kunnen een houten geraamte verplaatsen, mieren niet. Als mieren het gebouw kunnen verplaatsen, betekent dit echter dat natuurlijke, vrij levende mieren geen mierenhotel kunnen bouwen. Tegelijkertijd moeten we kijken of er hier mieren zijn, want mieren verplaatsen hun meubilair wel, dus dit soort bed zal niet als hun bed dienen. Zet nu, nog steeds op hetzelfde niveau als het hout, de oven aan (350°C) en zet de piramiden op een gulzige manier in kistjes souraa want ze zullen uiteindelijk zo heet worden dat ze vlam zullen vatten. Dit betekent ook dat de mieren de piramiden en het voedsel in hun buik zullen opnemen en beginnen te eten. Hoewel mieren geen hout eten, zal, als je er een doodt, deze zichzelf regenereren, dus is het het veiligst om er een met bakstenen te doden. Lagen bakstenen kunnen helpen om het vuur in te dammen; als de piramides aan de buitenkant, in het gebouw branden, zullen ze ’s nachts veel sneller uitbranden.

Alvorens u te vertellen of u een van de mieren moet doden of houden, willen wij eerst nagaan hoe dit unieke bouwproces bij mieren werkt (naar analogie, niet volgens taxonomie):

1) Wanneer mieren sterven: Hun lichamen moeten op een klein oppervlak worden gelegd, zoals hierboven, omdat de lichamen 1 tot 1,2 mg wegen, zodat ze niet op het vuur kunnen stampen. Omdat ze hun lichamen in dezelfde positie moeten houden, zullen ze zich aan elkaar vastklampen en in elkaar geduwd worden, geheel in tegenstelling tot de onhandigheid van mieren.

2) Wanneer mierenhotels gelijk zullen zijn aan hun hout: Dit is een van hun hoogste functies – het dragen van een aanzienlijke hoeveelheid kleine prisma’s van hout, zoals beton. Aangezien deze driehoekige prisma’s van stukjes hout zo klein zijn en perfect werken in doorzichtige containers, kunnen ze geen vlam vatten en zijn ze dus veilig om te eten.

3) Als er geen plaatsen meer zijn: Slechts acht hydrilla of 12 koekjes kunnen overleven en helpen de volgende laag op zijn uitgang te zetten zoals mieren een deel van hun lichaam gebruiken om een karton of een bloempot te bouwen, daarmee bouwen ze een zichtbaar kleinere zeshoekige hellai-vorm. Gedurende deze tijd duurt het enkele uren. Als de veldmieren het niet overleven, kan de algemene vergadering van mieren beginnen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.