Hoe haalt u het beste uit uw hond?

Hondentrimsalon IJsselstein

OurClaws

Het trimmen van de klauwen van een hond is afhankelijk van de grootte van de hond. Grote honden kunnen een grotere tondeuse nodig hebben om de nagels te knippen, en bij kleinere honden is voorzichtigheid geboden, omdat lange nagels kunnen omkrullen en in de poot kunnen groeien. Idealiter wil je een tondeuse gebruiken die speciaal ontworpen is voor gebruik bij honden. Een te grote tondeuse zal of kan de nagel niet doordrukken.

Om te beginnen, wil je de nagels van je huisdier vinden. Je hebt twee keuzes voor het knippen van de nagels. U kunt een schaarachtige trimmer kopen, of een dremeler. trimmers die een vierkante inkeping hebben waarmee u de nagel precies op het punt kunt wegknippen om de nagel van elke druk te ontdoen, hebben de voorkeur. De Pet-Stop verdient een dergelijke toegang, zodat u de nagels van uw hond regelmatig kunt knippen.

Je moet even naar de teennagels van je hond kijken. Er zijn teennagelknippers met “beschermers” die voorkomen dat je in het roze gedeelte van de nagel knipt, het gedeelte met de bloedvaten. Bij honden met flaporen, zoals Basset Hounds, Teckels, of Greyhounds, moeten de nagels korter zijn dan bij andere rassen. Bij honden die last hebben van dauwklauwverwarring, wat bij sommige rassen voorkomt, moeten de nagels met een nagelvijl worden geknipt.

We willen puppies ook verlichting geven van het ongemak van inkomende dauwklauwen door ze te helpen hun geboorte dauwklauwen te dragen totdat ze volledig zijn doorgegroeid. De misvorming van hun voet waardoor dauwklauwen ontstaan, kan het voor hen gemakkelijker maken om hun voeten te “verzorgen” zonder ze pijn te doen. Je kunt een gewone nagelschaar kopen of een elektrische nagelschaar als je een beetje luxe wilt.

Het snoei schema

Afhankelijk van het ras en de grootte van uw hond, kunt u de snijbladen van de tondeuse afstemmen op de lengte van de wolfsklauw door de nagel van de hond aan het eind van de dag te halen, te markeren, en te knippen op de nauw aansluitende van de twee zijden van de nagel getrimd tot ongeveer twee millimeter. Het is gebruikelijk dat u naar de daglengte van de dauwklauw vraagt bij uw dierenarts. Dit is het meest vervelende maar belangrijkste deel van het knippen van uw gezelschapsdier. Als u een nagel mist, zult u helemaal opnieuw moeten beginnen omdat die nagel nog steeds “actief” is en ervoor zal zorgen dat u met een Dremel of andere thuistondeuse/kniptang langzaam maar zeker die nagel te pakken krijgt.

Als je ongeduldig wacht op het perfecte moment, ben je niet altijd snel of accuraat genoeg om alle nagels te knippen. Knippen voor puppyfoto’s kan een geweldige activiteit binnenshuis zijn waar u en uw hond samen van kunnen genieten.

Tips en waarschuwingen:

* Zorg ervoor dat er iemand bij u is om de hond te verzorgen en te trimmen in geval van moeilijkheden. Zelfs de beste hondentrimmer ter wereld zal aarzelen als u niet fysiek en emotioneel bent voorbereid op een grote hond met een tondeuse die rondrent en zich kronkelt in doodsangst tijdens een lange trimbeurt!

* Als je de beet hebt gemist en je moet opnieuw beginnen, zorg er dan voor dat je alle tondeuse-mesjes die je hebt gebruikt, losmaakt. Als u misschien gebeten bent, zult u waarschijnlijk weer gebeten worden als u niet voorzichtig bent! En je zou een ander probleem op je handen kunnen hebben wanneer je begint te trimmen.

Gebruik een scherpe nagelknipper. Ze bestaan voor dit doel.

Koop een goede korrelige kwaliteit hondenvoer voor uw Canine Companion. Het droge type hondenvoer werkt het beste. Door de hydratatie te verhogen, helpt u de kans op nierfalen te verminderen, wat vaak voorkomt bij oudere honden.

Als uw hond een vacht heeft met veel klitten en vervilting, of een vacht die vervilt en klit, droog de vacht dan eerst volledig uit. Zodra de vacht droog is, gebruikt u een stofhark met fijn stof (of een vlooienkam die fijn genoeg is om door de vervilting heen te komen) om langzaam maar zeker de vervilte plekken te verminderen.

Kies een kam met brede tanden (niet noodzakelijk een grove) om diep in de matten te komen en de matten uit te sluiten. U kunt zelfs een riem gebruiken met meerdere metalen pinnen erin, of een kam die iets langer is dan de kam die u zojuist hebt gebruikt.

Let er vooral op dat u niet te dicht op de huid trimt. U kunt de hond gemakkelijk verwonden.

Enkele algemene regels en tips:

1. Klem het hondenvoer nooit (of gebruik hitte of chemicaliƫn om het vlees voor uw hond te koken). Als u dat wel doet, kunnen de resten ernstige huidirritatie veroorzaken en tot dermatitis leiden.

2. Alleen knippen tot de huid is verwijderd (slechts een paar huidlagen).

3. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de nagels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.