Hoe lang moet u wachten om uw hond te laten trimmen

Hondentrimmer IJsselstein

Ongeveer een keer per maand moet uw hond helemaal getrimd zijn – kort, glad en zachter dan zijn echte haar. Dit is het moment om te zien hoeveel langer of korter de vacht zal worden en wat voor soort trimbeurt nodig is om dat te bereiken. Dit kan bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs van de hond. Als een hond vaak tot op de huid is gematteerd of er vuil en smerig uitziet, kunnen we hem afdoen als “onverzorgd” — maar het kan zijn dat de hond gewoon moet worden verzorgd. Vaak kan het ook betekenen dat we het contact met de eigenaar gemist hebben en de vacht niet verwijderd is, en dat de hond dat niet erg vindt. Aan de andere kant, als er niet geborsteld wordt en de vacht wordt alleen maar langer en langer, zal de hond ernstige klitten ontwikkelen die maanden kunnen duren om te ontklitten. Sommige rassen die veel verzorging nodig hebben, zijn misschien niet zo geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, omdat het ongelooflijk gure weer te veel kan zijn voor de kinderen.

De minimale tijd dat een hond geborsteld moet worden, is volgens veel mensen twee uur. Natuurlijk is dit slechts een gemiddelde en zijn er mensen die veel langer kunnen gaan. Maar toch, als je maar aan een half uur per maand toekomt, hou je daar dan aan. Ik ga hier gewoon zeggen “30% minimaliseren” omdat ik denk dat het niet genoeg is om te beweren dat je een hond door een vreemde thuis kunt laten trimmen. Ik denk dat elke trimsalon zijn eigen personeel zal moeten hebben, en dat zal best duur zijn. Het is niet ongehoord dat een hond zijn baasje midden in een klus wil verlaten, maar ik betwijfel of de hond daar vrijdag al klaar voor zou zijn. Dus wat is de echte maximale tijd die je moet wachten om de hond te laten trimmen? Ik denk dat iedereen die je een indicatieve tijd of bereik kan geven voor het trimmen je zou moeten kunnen vertellen dat het echt afhangt van de hond, en hoe hij reageert op getrimd worden, en hoe jij het trimmen doet, en hoe goed de hond het toelaat dat je hem trimt.Trimtijd is het zetten van de scene voor een geweldige eerste ontmoeting, zodat het soepel kan gaan en een voordeel voor jullie beiden kan zijn. Het is gemakkelijk op te zetten, de hond is niet kieskeurig, en het stelt je in staat “je ding te doen” zonder dat de hond zich verwaarloosd of bang voelt, en je kunt een redelijk productieve tijd hebben door te doen wat je met de hond wilt doen zonder dat de hond zich met andere taken “wil” bezighouden.

Er zijn altijd uitzonderingen op de regels, maar ze zijn de uitzondering op de regel. Als uw hond te schichtig is tijdens het trimmen, of als u hem moet trimmen terwijl hij zich onbeheerst gedraagt, zult u waarschijnlijk met een professionele trainer moeten werken om het gedrag aan te pakken. Niet alle honden zijn ontvankelijk, en u zult uw hond willen bestuderen en bepalen welke veel voorkomende triggers het gedrag veroorzaken, en vervolgens werken aan het tegengaan van de reactie. Bijvoorbeeld, als uw hond begint te rennen in dezelfde richting als u na elke keer dat u ze borstelt, probeer dan om dat gedrag te verminderen door in de tegenovergestelde richting te gaan. Het is niet ongewoon voor ruige Clickersense honden om elkaars geur op te snuiven om te leren waar ze vandaan komen, dus het castreren van uw huisdieren kan ook helpen om dat gedrag te voorkomen.

Over hun neuzen er in wrijven!

Onlangs hoorde ik iemand in een radioprogramma zeggen dat we honden een “olympisch” gedrag zouden moeten toestaan. Ik dacht: “Waar hebben ze het over? Hebben ze het over zoenen of over iets anders?” Honden, geloof het of niet, hebben zeer gevoelige neuzen. Vooral degenen die fobisch of angstig zijn. Honden houden niet van gal en ze zullen alles doen om het te vermijden, dus, alsjeblieft, forceer niets. Als je naar de dierenarts gaat, wil je dat je huisdier zich op zijn gemak voelt, toch? Natuurlijk wil je ook niet dat je hond zich verslikt. Dus, geef hem genoeg ruimte om te manoeuvreren indien nodig. Als uw hond echt bang is of b Fabrikant, “Nee” of “Ben je gek? Dat is een “Natuurlijke Taal. Wrijf hun neus er maar in, helaas, en ze zullen denken dat het iets is wat ze kunnen loslaten en de hele dag tegen ons blaffen. Dat willen we niet. Niet in het vliegtuig en nergens anders!

Een hond laten stoppen met janken

Eerst moeten we begrijpen dat janken niets voorstelt. Het is de manier van communiceren van de hond, en daar moeten we goed voor zorgen. Daarom moeten we met ze gaan praten, ze laten weten dat we om ze geven. Wat proberen we hier te communiceren? Dat kan zijn hen te vragen om specifieker te zijn. Bijvoorbeeld, “Heb je zin om uit te gaan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.