Hoe meet u uw hond

Dog Copenhagen

Net als bij mensen is elke hond anders en hebben ze een andere lichaamsbouw. U moet dus metingen verrichten voordat u een hondentuig koopt.

U moet altijd het midden van de rug van uw hond controleren en meten. Dit is de plaats waar het harnas moet zitten. Wanneer u het midden van de rug controleert, meet u de borstkas. U moet dus de borstkas meten, maar alleen wanneer u het midden van de rug controleert. Wanneer u het midden van de rug meet, knipt u het laagste deel van de rug van uw hond af. De lengte moet ten minste twee centimeter langer zijn dan het midden van de rug van uw hond

U moet ook de nek van uw hond meten, aan de bovenkant van de halsband, en aan de onderkant van de halsband. U moet de hals op dezelfde manier opmeten als bij een mens. Het is belangrijk dat u een extra vinger neemt, zodat u minstens twee centimeter kunt toevoegen aan uw nekmeting. Dus als uw hond een nek van 6″ lang heeft, moet u 2″ bij uw meting optellen, en een extra vinger. Die extra vinger moet de tweede meting zijn die u doet nadat u de metingen goed hebt verricht.

Meet het breedste deel van de borstkas van uw hond, direct achter de schouders. Dit is meestal het gedeelte waar de riem aan het lichaam van de hond vastzit. U moet dit met het meetlint vlak achter de nekband meten.

Nu is het tijd om de lengte van het nekgedeelte te meten. Dit is de plaats waar het tuigje aan de halsband of het harnas wordt bevestigd. De meting hier is de afstand van de nekband tot de basis van de nek van de hond. Het is een goed idee om de nekband omhoog en uit de weg te houden terwijl u deze maat opmeet.

Wanneer u zowel de nekomtrek als de borstomtrek heeft gemeten, tel dan de som op en vergelijk dit met een kledingmaattabel van de fabrikant die de lichaamsmaten meet en de maten die in de tabel staan. Als u een nieuwe kledingontwerper bent en u niet zeker weet wat de juiste maat voor uw ontwerpen zou moeten zijn, zou een beredeneerde gok zijn om de maattabellen te gebruiken en dan 2-4 inches toe te voegen om de breedte van uw ontwerpen te bepalen.

!!! Deze afmetingen zijn slechts een richtlijn. Ze zijn alleen bedoeld voor benaderende doeleinden. U moet uw hond altijd opmeten voor een perfecte pasvorm. Als uw hondenkleding niet past, breng ze dan terug en laat ze de kleding opnieuw naaien met uw nieuwe patroonontwerp. Een nieuw ontwerp kan net het perfecte ontwerp voor uw huisdier zijn. In dat geval kunt u uw nieuwe kledingstuk per luchtpost, ’s nachts of de volgende dag laten bezorgen, afhankelijk van de fabrikant van de hondenkleding die u hebt gekocht.

Lees meer:
Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.