Hoe om te gaan met blaffende honden

Honden verdienen ook een aantal van de beste dingen in het leven. Ze houden van lekker eten en tedere liefdevolle verzorging. Maar soms laten ze ons denken dat ze het echt haten als we ze aardig behandelen. Weet je wat ik bedoel? Dat ze gewoon te veel werk zijn. Je weet hoe dat gaat met kleine kinderen. Ze weten gewoon alles te krijgen wat ze nodig hebben. Heb je het moederachtige gezicht gezien dat ze hebben als ze hun kleintje knuffelen? Het is zo triest. Waarom zou iemand van ons een schreeuwende baby willen opvoeden? Natuurlijk niet! We willen gewoon een kalme, liefhebbende en vreedzame puppy of hond opvoeden die onze metgezel, onze vriend en onze beschermer zal zijn. En ja, je vervelende kleine dingetjes daar moet je aan wennen! Maar als je leert om te gaan met het probleem van blaffende honden, zul je zoveel meer genieten van de kalmte en de liefde van honden.

Het opvoeden van een hond of puppy kan soms hard werken zijn, zware arbeid maar o, zo lonend. De uren van plezier en binding met uw hond zullen gemakkelijk opwegen tegen alle negatieve dingen die u te wachten staan. Maar als je niet leert hoe je met blaffende honden moet omgaan, kan dat heel vervelend zijn en je alle plezier ontnemen die je zou kunnen hebben. Ik weet dat ik dat niet deed totdat ik leerde hoe ik mijn hond moest trainen met de hulp van een paar mensen die ik vertrouw. Nu heb ik eindelijk reden om een dutje te doen.

Sommige honden blaffen omdat ze zich bedreigd voelen en als ze je zien aankomen laten ze hun vocaleness naar buiten komen. Het is gewoon hun natuur om hun baasjes te waarschuwen en het is hoe ze tegen hun baasjes praten. Het probleem is dat sommige honden deze luidruchtigheid gebruiken en het kan andere mensen in uw buurt ergeren. Overmatig blaffen van honden is een probleem dat je van tijd tot tijd kunt tegenkomen en waarvan je gewoon moet beseffen hoe je ermee om moet gaan. Jammer dat hij niet begon toen je nog op de opleidingsschool zat.

Overmatig blaffen van de hond kan een echte uitdaging voor u zijn, omdat u moeite kunt hebben zijn gedrag onder controle te houden, vooral in de beginfase van zijn leven. Een van de meest populaire en effectieve technieken om dit probleem aan te pakken is het gebruik van een blaffende hondenhalsband. Een halsband voor blaffende honden doet uw hond geen pijn. Het bezorgt hem geen pijn of leed. Het is gewoon een andere benadering van het stoppen van zijn vervelende en overmatig blaffen. Sommigen zeggen dat het wegnemen van de twijfel of angst die de hond koestert over de indringer ook deel uitmaakt van de training, maar naar mijn mening is een blaffende hondenhalsband effectiever in dit aspect.

Het gebruik van een blaffende hondenhalsband bij de training van uw hond is effectiever dan schreeuwen of het eenvoudige “NEE” en hem op de grond te duwen. We zeggen dat we de oorzaken van het blaffen van honden moeten wegnemen, maar in dit geval nemen we ook het belangrijkste deel van de hond weg door een van de belangrijkste dingen uit zijn leven te verwijderen. Uw hond zal waarschijnlijk geluiden in zijn eigen naam maken alleen maar om met u te communiceren. Waarom doet hij dat? Blaft hij zonder reden?

Het lawaai maken van uw hond is misschien een instinctief gedrag om zijn roedel en territorium te beschermen. Als u veel lawaai in huis of buiten uw huis heeft is dat waarschijnlijk een angstreactie van angst of nervositeit. Uw hond weet niet waarom hij dit doet, maar wij wel. Het is uiterst belangrijk te begrijpen dat het gehoor van uw hond zeer gevoelig is. Honden hebben geen verbale communicatiemogelijkheden, dus is het belangrijk dat u overmatig lawaai vermijdt om het gehoor van uw hond te beschermen. Uw hond kan ondanks het feit dat u hem traint. Honden leven al vele jaren samen met mensen en ze begrijpen menselijke spraak, lichaamstaal en stembuigingen.

Ons huis of ons gezin brengt veel ker-zorg met zich mee voor onze hond, dus is het belangrijk dat we allemaal op een verantwoordelijke manier handelen om elke slechte situatie die kan ontstaan te voorkomen. We kunnen niet allemaal waakhond zijn voor onze hond. De veel voorkomende huismiddeltjes om uw hond niet te beschermen tegen overdreven of ongepaste harde geluiden en om uw hond te laten afkoelen in de aanwezigheid van harde geluiden, is hem te laten wennen aan harde geluiden zodat hij er niet meer van schrikt. Dit kan door de televisie of radio op normaal volume aan te laten staan. Als het iets is wat uw hond graag doet en u bent niet thuis wanneer het gebeurt, kunt u hem in de buurt laten, maar niet alleen buiten. Wen hem eraan dat deze dingen aan staan. Dit kan ook nuttig zijn om oudere honden te laten wennen aan het geluid van de koelkast, de wasmachine, de grasmaaier, enz. Gebruik deze als infogsignes om dat deel van je leven te vullen met geluid zodat je hond er niet bang voor is.

Een hond die bang is voor harde geluiden kan nuttig zijn om aan het geluid te wennen, anders zal uw hond er misschien nooit overheen komen.

Lees meer:

Gedragsdeskundige hond

Kynologisch gedragstherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.