Oormijt behandeling

Hondentrimmer IJsselstein

Hondenschurft is een pijnlijke aandoening waarbij mijten de huid van de hond aanvallen. De schurft veroorzaakt hevige irritatie en jeuk, en soms een secundaire huidinfectie. De mijten zijn altijd klein, maar u moet op de waarschuwingssignalen letten. Als uw hond blijft krabben en u nog geen mijten ziet, betekent dit dat u binnen de komende 3 tot 10 dagen een volledige schurftaanval kunt verwachten.

Honden die huid- en vachtproblemen hebben, zijn altijd kwetsbaar voor hondenschurft. En hoewel bekend is dat de kwaal vooral bij puppy’s voorkomt, kunnen ook volwassen honden er last van krijgen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is hondenschurft niet alleen de behandeling van mijten. De echte problemen ontstaan wanneer het immuunsysteem van de directe omgeving van het dier wordt aangetast. Leer hoe u het immuunsysteem van uw hond kunt versterken om hondenschurft te bestrijden. Hondenschurft is een ernstig probleem en moet ook als zodanig worden behandeld.

De volgende tips kunnen nuttig zijn bij de behandeling van hondenschurft bij uw huisdier:

1. Voor spot-on behandelingen zal een oplossing die de volgende ingrediƫnten bevat geweldig zijn:

zwavel, zwavelwasmiddel, waterstofperoxide, en bittere meloen. U kunt ook decidious D-3 of Malaseb shampoo gebruiken. Een product dat 65% D-3 bevat zal de huid effectief breken en uw hond bevrijden van de mijten die hem aanvallen.

2. Probeer voor een ontstoken huid amandelolie, tea tree olie of olijfolie aan te brengen. U kunt ook proberen zink-pca of Zinc Pca te gebruiken. Een kompres dat 0,67mg zink per ons lotion bevat, wordt aanbevolen als het alleen om de behandeling zelf gaat. Zink gaat, in tegenstelling tot zink-pca, niet gemakkelijk door het lichaam verloren. In plaats daarvan bevindt dit mineraal zich in een bijzonder intensieve mix met de volgende vitaminen en sporenelementen. Deze voorgeschreven dosering wordt vlak onder de huid bij de oren en de basis van het lichaam aangebracht.

Zink (tenzij er ergens in het lichaam van uw hond een absorptieprobleem is).

Vitamine E

Zorg voor een maaltijdschema dat vitamine E, vitamine C en vitamine B12 bevat. Uw dierenarts kan u adviseren hoeveel vitamine E u uw hond moet toedienen. Begin geleidelijk de behandelingen toe te voegen tot u het gewenste niveau bereikt. Een les is dat u de eerste dosis niet ’s avonds toedient, maar de laatste voordat u naar bed gaat.

Laat uw hond ook geen kegel of omheining maken om het licht uit te schakelen, zodat het als laatste ’s nachts kan worden aangebracht. Dit zal de snelheid van het allergisch bokken aanzienlijk verminderen. U kunt ook proberen de hoeveelheid tijd tussen toedieningen te verminderen. Als u de vitamine E-fosfor ooroplossing van uw hond een paar dagen laat zitten voordat u de volgende dosering geeft, kan dit uw huisdier enorm helpen sneller te genezen.

Hier volgen enkele feiten over de ooroplossing die de meeste eigenaars van gezelschapsdieren niet kennen.

Oormijt en oorontsteking komen vrij vaak voor bij huisdieren, vooral bij honden met lange en flaporen. Deze parasieten hebben ongeveer de grootte van een penpunt, maar ze hebben niet altijd hun mond bij zich. Ze zien eruit als zwart, korstig vlooienvuil – een zeer onaangenaam gezicht. Deze mijten veroorzaken soms een infectie van de gehoorgang.

Als het gaat om de behandeling van oormijt, is dit een van die gevallen waarin een dierenarts meestal de aangewezen persoon is om te raadplegen. Zeker is dat dit door de dierenarts moet worden uitgevoerd, omdat er medicijnen zijn die misschien worden voorgeschreven, maar die het werk niet doen. De routine van de dierenarts kan ook belangrijk zijn bij het verwijderen van deze oormijten.

Dierenartsen kunnen zelf ook in het bezit zijn van informatie die een groot verschil kan maken voor de manier waarop de oormijt wordt behandeld. Als de eigenaar van het huisdier bijvoorbeeld eerst een andere methode gebruikte, maar de dierenarts volhardt in het gebruik van zilver reageert, kan de eigenaar van het huisdier een klacht indienen bij het Better Business Bureau. Dit geldt vooral als de dierenarts heeft verklaard dat zilver niet giftig is.

Zelfs als uw hond volwassen is, is het niet helemaal onfeilbaar. Immers, het immuunsysteem is uiterst tolerant voor infecties. We hebben goede redenen om het dier een vrij hoge immuunboost te geven om ernstige vreemde bedreigingen af te weren.

Als het op de behandeling van oormijt aankomt, is een hondentrimmer zeker de beste weg. Houd het dier gezond door te investeren in een biologisch, natuurlijk supplement dat de ingrediƫnten bevat om vlooien en teken te bestrijden.

Lees meer:

Trimsalon IJsselstein
Hondentrimsalon IJsselstein

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.